amadeuvives | ELS ” NOUS GESTORS…”
1
single,single-post,postid-1,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive
 

ELS ” NOUS GESTORS…”

qode interactive strata

15 jul ELS ” NOUS GESTORS…”

Durant els últims 20 anys han estat molts els despatxos professionals que han anat  traient del seu nom comercial la paraula gestoria i l’han canviat per la d’assessoria o consultors. En alguns casos simplement  ho han fet per diferenciar-se dels propis gestors administratius, però en altres casos la decisió ha estat motivada per considerar que la paraula gestoria donava una connotació negativa, o no explicava prou bé el servei que oferien.  El client havia d’entendre que a banda de gestionar,  s’assessorava, es donava consell professional, es buscaven diferents solucions als problemes plantejats i finalment es gestionava.

Durant tot aquest període estic convençut que la majoria de despatxos professionals han passat de la gestió pura a l’assessorament més o menys personalitzat i a una conseqüent gestió. El problema és que amb el propi pas del temps i amb els anys de bonança, l’assessorament s’ha anat convertint en rutina, i ha acabat per burocratitzar-se.

Es fàcil a dia d’avui sentir clients que no tenen cap queixa del seus gestors o assessors, que els consideren uns bons professionals i que no han tingut mai cap problema, (és a dir que no els han posat mai cap sanció), però

la majoria acaben dient que els falta alguna cosa, que els agradaria poder seure més amb ells i parlar del bon funcionament de l’empresa, que els donessin consell sobre la possibilitat d’introduir alguns canvis, de com obrir nous mercats, de si el que fan ho estan fent bé o podrien millorar-ho amb una simple formació, de com entrar en el mon d’internet, de com crear una campanya de màrqueting, de calcular els costos de producció, de si els preus que apliquen són correctes, etc etc etc..

El gran creixement econòmic  va provocar en la majoria de despatxos professionals,  un volum de negoci suficient , que ha obviat  les possibles mancances del propi servei. Per altra banda la mateixa bonança econòmica provocava un efecte similar en el propi client que davant la seva activitat frenètica no tenia temps per plantejar-se altra cosa que no fos el dia a dia.

Tot això ha canviat o està en procés de canvi. La gran bonança s’ha acabat i les empreses han passat i passen per moments molt difícils. La majoria d’elles no han viscut una etapa de dificultat com la que han patit, i no estan acostumades a treballar en aquestes condicions. El dia a dia, l’anar fent només porta irremeiablement en el millor dels casos a la subsistència, i en el més comú al tancament del negoci.

Cal per tant creuar aquests dos condicionants, la capacitat d’ajudar i la necessitat de rebre ajuda. La capacitat dels nous professionals de donar noves respostes, nous serveis, i la necessitat de les empreses de rebre una altre tipus d’assessorament que els ajudi de forma real a dirigir i gestionar els seus negocis.

Uns nous professionals que considero hem de ser els “nous gestors”. Nous gestors per dos motius, el primer  perquè els intents, anteriorment justificats, d’eliminar la paraula gestoria dels nostres despatxos no ha donat els resultats esperats. A dia d’avui la majoria dels clients continua dient vaig al gestor, mai a l’assessor o consultor, i el segon perquè confeccionar les nòmines de l’empresa o gestionar la comptabilitat i els impostos no ha de ser  el nostre objectiu principal, aquesta tasca només ha de set una feina complementaria. El nostre objectiu principal ha de ser ajudar a gestionar millor l’empresa, proporcionant  el suport, les eines i el coneixement necessari per tal que millorin els seus resultats.

Així doncs si el client vol serem gestors, però “nous”,  perquè no ens volem quedar només aquí.

Si t’interessa aquest tema i vols saber-ne més no deixis de visistar-nos. Afegirem entrades explicant-vos com creiem que s’han d’introduir canvis en l’empresa per tal d’assegurar la seva viabilitat econòmica i millorar-ne els resultats.

Tags:
No Comments

Post A Comment